Zelf uw site maken met CMS software

Geplaatst op 14-12-2023

Categorie: Computer en internet

Voor het zelf maken van uw website zijn een aantal dingen noodzakelijk. Zo is er een hostingpakket nodig. Ook dient er aan dit hostingpakket een passend domein gekoppeld te worden. Hosting is webruimte waarop de bestanden van uw site geplaatst worden. Het domein is het adres van de site dat de bezoeker intypt in de adresbalk van de browser.

Hosting en het domein kunnen bij verschillende organisaties ondergebracht worden. U zult dan wel moeten weten hoe bepaalde zaken ingesteld moeten worden op de server, dus het is aan te raden om het domein en de hosting bij dezelfde organisatie onder te brengen. U kunt dan het snelst aan de slag met uw nieuwe website.

Het is ook van belang dat u de beschikking over een content management systeem heeft. Dit is een stuk software waarmee de website voorzien kan worden met eigen teksten en plaatjes. Ook is de software verantwoordelijk voor het presenteren van de website aan de bezoeker. Een content management systeem kunt u zien als de softwarematige engine voor de site. Zonder CMS is het wel mogelijk om een site te maken, maar het zal dan een stuk omslachtiger gaan. Daarom is het gebruik van een CMS pakket wel aan te raden.

Een onderdeel van de CMS software is de interface waarmee de website kan worden aangepast. Zo is er een beheerscherm waarmee het menu op de site kan worden gewijzigd. En is er weer een ander scherm waarmee een pagina kan worden toegevoegd, aangepast of verwijderd. En weer een ander scherm is beschikbaar voor het wijzigen van de algemene instellingen van uw website.

Via een speciale link kan worden ingelogd binnen de beheeromgeving van uw site. Met deze link tovert u een inlogformulier tevoorschijn waarmee u als beheerder kunt inloggen. Na het invullen van de juiste inloggegevens zult u zijn ingelogd op de website en kunt u aanpassingen aanbrengen.